szolgáltatások

Az IT biztonsági tanácsadó hidat képez a vállalatok üzleti funkciói és a technológiát üzemeltető műszaki területek között

IT biztonság

Korszerű információvédelmet kínálunk
Auditálunk, kockázatokat elemzünk, szabályozunk, védelmi intézkedéseket vezetünk be és működtetünk - mindezt máshogy, mint a többiek. Figyeljük és naprakészen ismerjük a legújabb biztonsági fenyegetéseket, veszélyforrásokat, kockázati tényezőket.

Folyamatosan tájékozódunk a védelmi technológiai újdonságokról.

Profilozzuk az iparágakat: működésükből fakadóan melyek a kiberbűnözők lehetséges motivációi, ehhez milyen elkövetési magatartások társulnak, illetve milyen professzionalitású elkövető jelenthet fenyegetést.

Ennek ismeretében illúziómentes és kockázatarányos megoldásokat adunk ügyfeleinknek.
Biztonságossá tesszük a digitalizációt
Tudjuk, hogy a vállalatok digitalizációs törekvései feszegetik a hagyományos IT biztonság határait. A piaci verseny technológiai verseny is egyben, ahol azok győznek, akik nem csak lépést tartanak, hanem élen járnak. Ha ügyfeleink fejlesztési programjainak biztonságos megvalósításáról van szó, maximalisták vagyunk.

Küldetésünk, hogy az üzleti célok korlátozása nélkül teremtsünk olyan korszerű biztonsági környezetet, amelyben partnereink adataik veszélyeztetése nélkül kerülhetnek közelebb ügyfeleikhez.

Szolgáltatásunk magában foglalja a digitális fejlesztések IT biztonsági szakértői felügyeletét - beleértve a kockázatelemzést, tervezést és minőségbiztosítást. Megoldásaink könnyen integrálhatók a már meglévő információbiztonsági irányítási rendszerekhez.
Kialakítjuk a holisztikus SOC megoldást
Átfogóan gondolkodunk a működtetés biztonságáról. Kiindulópontunk, hogy a korszerű IT biztonsági rendszer nélkülözhetetlen eleme legyen a Security Operation Center (SOC).

Mi a ViVeTech-nél úgy gondoljuk, hogy felfogásában a SOC nem csak egy reaktív védelmi intézkedés, hanem az IT biztonsági rendszerek naprakészségéért, holisztikus szemléletű fejlesztéséért felelős megoldás is, amely igazodik egy adott vállalatot körülvevő fenyegetettségi térhez.
Kialakítjuk a holisztikus SOC megoldást
Ügyfeleink érdekeit tartjuk szem előtt. A szabványoknak és törvényeknek való megfelelés ára gyakran az, hogy elveszik a biztonsági érdek, amelynek egy vállalat életében talán fontosabbnak kell lennie, mint a megfelelésnek.

Mi az ISO 27001 és NIST szabványok, illetve a 2013/L törvény alapján nyújtunk olyan megfelelőségi szolgáltatásokat, amelyben ez a két érdek összehangolható.

Auditálási, kockázatelemzési, szabályozási és egyéb felkészítési módszertanainkat annak szellemében készítettük el, hogy a követelményeken túl ismerjük a korszerű fenyegetettségeket, az ellenük való védekezés legjobb gyakorlatait, ugyanakkor a vállalatok minden napi kihívásait is. Ebben igyekszünk egészséges egyensúlyra törekedni ügyfeleink üzleti érdekeinek megfelelően.
Biztonságossá tesszük az otthoni munkavégzést
A koronavírus járvány jelentős mértékben átalakította sok vállalat munkavégzési gyakorlatát. Az otthoni munkavégzés áthelyezte a működési kockázatok jelentős részét egy olyan színtérre, amit a vállalat már nem, vagy nagyon nehezen tud felügyelet alatt tartani. Mindez számos, új problémát, kihívást teremt.

• Hogyan lehet biztonságos munkavégzési környezetet kialakítani ott, ahol a család is potenciális kockázati tényező?
• Hogyan lehet biztonságossá tenni a magán interneten történő adattovábbítást?
• Hogyan lehet az otthont megvédeni a „social engineerektől”?
• Milyen információbiztonsági veszélyeket rejt az otthon és a munkahely közötti ingázás?
• Milyen lehetőségei vannak egy vállalatnak a kockázatok felmérésére, milyen technológiai és adminisztratív kontrollok     mellett lehet biztonságos a Home Office?

A vállalatok technológiailag megoldották a távoli munkavégzést, de várható, hogy az új helyzethez a kiberbűnözők is gyorsan alkalmazkodnak. A következő lépés, hogy a korábbival megegyező védelmi szintet biztosítsunk a távoli munkavégzéshez. Szolgáltatásaink ebben is segítenek.

Projektmenedzsment

Faltól-falig projekt minőség
Törődünk a projektekkel, hogy azok a lehető legtöbb értéket szállítsák ügyfeleink számára.

Projekt minőségbiztosítási szolgáltatásaink csökkentik és felszámolják a minőséget veszélyeztető kockázatokat azáltal, hogy a minőségbiztosítási tevékenységeket a projekt folyamat szerves részévé tesszük, és „faltól falig”, azaz a beszerzés kiírásától az élesbe állításig, biztosítjuk a követelményeknek való megfelelést. Így törődünk azzal, hogy megrendelőink elvárásai szerint valósuljon meg az, amire a projekt vállalkozott.

• Már a beszerzési fázisban ellenőrizzük a műszaki tartalmat.
• A tervezéskor biztosítjuk, hogy a projekt folyamatok része legyen a minőség.
• A megvalósítás során nyomon követjük és vizsgáljuk a követelmények teljesülését, figyelembe véve azt, hogy     elszámolható is legyen a projekt, ne csak kész.
Felhasználói-élmény orientált üzleti elemzés
Üzleti elemzői tevékenységünk középpontjába a felhasználói élményt helyezzük.

• Mitől lesz egyszerű használni ezt a rendszert?
• Milyen módosításokra van szükség ahhoz, hogy ne legyen nehézkes a rendszer használata?
• Mi az, amivel még egyszerűbbé tudjuk tenni a használatot, a bevezetést? – ezekre a kérdésekre válaszolunk.

A felhasználók fejével gondolkodunk:
• Fejlesztési javaslatokat készítünk elő, specifikációt készítünk vagy épp drótvázakat rajzolunk.
• Szoftverergonómiai szempontú felülvizsgálatokat hajtunk végre.
• Használhatósági tesztelést végzünk.

Ennek köszönhetően az elkészülő szoftver nem „csak” jól fog működni, hanem egyszerűen használható is lesz.
Megoldásfókuszú projektmenedzsment támogatás
Kifogások helyett eredmények - így gondolkodunk a projektmenedzsmentről. A megoldást keressük, hogy ne a projekt irányítsa a projektmenedzsmentet.

Dolgoztunk már kiemelt európai uniós informatikai projekteken; tudjuk, hogy az indikátoroknak is meg kell felelni, értjük az elszámolás csínját-bínját is.

Vezettünk már nagy kutatás-fejlesztési projekteket, ahogy vittünk már sikerre kisebb szakértői feladatokat is.

Sikerünk kulcsa, hogy ügyfeleink munkáját módszertani prezentációk helyett gyakorlati eszközökkel támogattuk. A projekt minden szereplője számára kínálunk egyedi megoldást.

Projektmenedzser
Projekttől függően menedzselünk, koordinálunk vagy asszisztenciát biztosítunk. Kézben tartjuk a projektet.

Projektdoktor
Visszaadjuk az irányítást: felmérjük a projekt kockázatos pontjait, intézkedési tervet dolgozunk ki és igény esetén a megvalósítást is támogatjuk.

Projektmentor
Ha az alapok rendben vannak, akkor is szükség lehet némi szakmai tanácsadásra, egy külső szemre: kompetencia-szintű rendszeres tanácsadást biztosítunk.
Emberközpontú projekt folyamatok
Szervezetre szabott folyamatokban és megoldásokban hiszünk, így projekt módszertanunk középpontjában is az ember áll. Megoldásunk kulcsa a projektek szabályozott és transzparens folyamatok mentén történő menedzsmentje. A jól definiált és mindenki által ismeret folyamatok átláthatóvá és nyomon követhetővé teszik a projekteket.

Törődünk a csapattal, hogy saját sikerének a kovácsa lehessen:
• Interjúk és szakmai szempontok alapján mérjük fel, hogy hol tart most a szervezet a projektmenedzsment terén.
• Már bizonyított technikákon alapuló projektmódszertant, szabályzatokat, eszköztárat és dokumentációs     környezetet alakítunk ki ügyfeleink kollégáinak bevonásával.
• Ezt a módszertant vezetjük be és oktatjuk ügyfeleink számára, hogy ne csak szabályzatokat adjunk, hanem már     másnap bevethető gyakorlatot.
Így csináljuk mi, életszerű projektmenedzsment
A projekteket az emberek viszik sikerre, nem a módszertanok és szabályzatok.

Kezdő és gyakorló projektmenedzsereknek szánt képzéseinken saját tapasztalatainkat, jó gyakorlatainkat osztjuk meg azokkal, akik szeretnék, hogy sikeresebbek legyenek projektjeik.

Tréningjeink témái:
• az Európai Unió által finanszírozott informatikai projektek „lélektana”,
• azonnal használható projektmenedzsment technikák,
• a személyes produktivitást fejlesztő technikák
Ha Ön is szeretné egyszerűen és költséghatékonyan optimalizálni IT-biztonsági folyamatait, szakértő segítségünkért vagy további információért vegye fel velünk a kapcsolatot.
Copyright 2022 ViVeTech Nyrt. All rights reserved.