Évente 20 milliárd dollárral bővül a kiberbiztonsági piac

2022.10.07.

A globális kiberbiztonsági piac mérete a 2022-es173,5 milliárd USA dollárra becsült értékről várhatóan 266,2 milliárd dollárra fog nőni 2027-re egy friss iparági előrejelzés szerint. A növekedést leginkább a vállalati szektorban zajló digitalizációs forradalom mozgatja, hiszen egyre több vállalkozásnál ismerik fel, hogy jelentős károktól óvhatják meg magukat azzal, ha időben védekeznek a világszerte szaporodó online támadásokkal szemben.

A legnagyobb mértékű kiberbiztonsági beruházások a nagyvállalati szektornál várhatók az elkövetkező 5 évben, hiszen jelentősen több forrás és szakértelem áll rendelkezésükre, mint a kisebb cégeknek. A nagyvállalatoknál a kockázatok is magasabbak, ezért a csúcsminőségű biztonsági megoldásokat keresik, amelyekkel a teljes, kiterjedt vállalati szoftveres infrastruktúrát megvédhetik. Az ilyen megoldások akár teljesen az adott cégre szabva is elérhetők, így jelentős innovációs potenciált is hordoznak.

A virtuális támadásokra legérzékenyebb piaci szereplők azonban a kkv-k. A versenyképesség érdekében a döntéshozók egyre nagyobb hányada tér át a felhőalapú szolgáltatásokra, hogy racionalizálja a szervezet mindennapi működését. A trendre pedig a kiberbűnözők is felfigyeltek, akik célzott támadásokat indítanak a könnyen sebezhető kkv-k ellen, ezért a közeljövőben elengedhetetlen lesz, hogy ezek a cégek is létrehozzák, vagy megerősítsék kibervédelmi rendszereiket. A szakértők 40 százalékos piacbővülést várnak ebben a szektorban.

A kiberbiztonság létfontosságú a polgári és katonai légiközlekedésben és az űrtechnológiában is. A virtuális kockázatok minimalizálása elengedhetetlen az ilyen érzékeny iparágakban, ahol emberéletek múlhatnak a rendszerek biztos működésén. A digitális megoldások fejlődésével a valós idejű digitális védettség itt is egyre nagyobb hangsúlyt kap, ezért is várható a közel 100 milliárd dolláros piacbővülés a kibervédelmi iparágban.

A ViVeTech munkájával abban segít, hogy a vállalkozások képesek legyenek kiberbiztonsági kockázataikat tudatosan felmérni és kezelni, és ezzel növelhessék versenyképességüket. A ViVeTech szakértői az alábbi elérhetőségeken állnak rendelkezésre kibervédelmi kérdésekben.

Forrás: globenewswire.com

 

Copyright 2021 ViVeTech Nyrt. All rights reserved.
VIVETECH ZRT.
H-1118 Budapest Szüret str. 15.
Copyright 2021 ViVeTech Zrt. All rights reserved.
VIVETECH ZRT.
1118 Budapest Szüret Straße 15.
Phone: +36 20 967 5550
Copyright 2021 ViVeTech Zrt. All rights reserved.