Soha nem látott mértékben növekedett idén a szervezeteket támadó zsarolóvírusok száma

2023.11.16.

Újonnan megjelenő hacker csoportok és még több vállalatokra irányuló vírustámadás jellemezte az idei év harmadik negyedévét a GuidePoint Security felmérése szerint. A tanulmány 1353 zsarolóvírus-áldozatot és 46 különböző hacker szervezetet számolt össze a július elejétől augusztus végéig terjedő időszakban világszerte, ami 15 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest és plusz 83 százalékot egy év alatt.

A GuidePoint Security vizsgálata szerint 2023 harmadik negyedévében folytatódott a vállalatokat célzó zsarolóvírusok folyamatos növekedése. A felmérésben a második negyedév óta 15 százalékos növekedés figyelhető meg globálisan a zsarolóvírus-aktivitásban a megnövekedett számú zsarolóvírus-csoportoknak köszönhetően, beleértve 10 újonnan megjelenő csoportot, amelyeket ebben a negyedévben észleltek először.

A harmadik negyedévben a zsarolóvírusok 1353 szervezetnek okoztak kárt, amelyeket 46 különböző fenyegetőcsoport indított ellenük. 2023-ban az augusztus végéig terjedő időszakban összesen 3385 sikeresen végrehajtott zsarolóvírus-támadást regisztráltak, 57 különböző hacker szervezettől, ami 83 százalékos növekedést jelent éves szinten. A legsúlyosabban érintett iparágak a gyártási és a technológiai szektor voltak, ezt követi csak kicsi lemaradásban a kis- és nagykereskedelem.

Annak ellenére, hogy a rosszindulatú szereplők száma kevésbé nőtt, a zsarolóvírusok vállalati oldali áldozatainak száma egyre nagyobb mértékben növekszik évről évre. Ez arra utal, hogy a hackerek egyre hatékonyabban dolgoznak és sokan közülük fokozatosan növelik működési tempójukat. A ViVeTech ezért naprakész piaci tudással segíti vállalati ügyfeleit a támadások elleni védelem kiépítésében és a beérkező károkozások kivédésében.

Copyright 2021 ViVeTech Nyrt. All rights reserved.
VIVETECH ZRT.
H-1118 Budapest Szüret str. 15.
Copyright 2021 ViVeTech Zrt. All rights reserved.
VIVETECH ZRT.
1118 Budapest Szüret Straße 15.
Phone: +36 20 967 5550
Copyright 2021 ViVeTech Zrt. All rights reserved.