Stratégiai együttműködésre lépett a ViVeTech és az Oriana

2021.03.24.

Stratégiai megállapodást kötött a ViVeTech Zrt. és az Oriana, melynek értelmében a ViVeSec minőségbiztosítási szoftver az Oriana low-code platformját használja majd.

Az Oriana low-code platformja egy komplex workflow motorral kombinált integrált fejlesztési keretrendszer, amely kódolás nélkül teszi lehetővé bonyolult folyamatok leképezését, a workflow legenerálását, képernyők és egyéb elemek létrehozását, míg a low-code motor az üzleti logika építését támogatja. A platform lehetővé teszi, hogy kész, iparág független alkalmazásblokkokból és üzleti alkalmazásokból, mint egy építőjáték elemeiből alkossák meg a ViVeSec egyedi, személyre szabott szolgáltatásait. A platform használatának további előnye a fejlesztési idő lerövidítése.

A low-code megoldás szerepe ma már nélkülözhetetlen a vállalati informatikai környezetben, és elemzők szerint 2030-ra a mostani egyedi fejlesztések 60%-a low-code platformon fog megvalósulni. Az Oriana azonban ennél is tovább megy, és olyan, előregyártott sablonokat és az azokra épülő megoldásokat is kínál, melyekkel az egyedi fejlesztések funkcionalitását, és a „dobozos termékek” gyors bevezethetőségének előnyeit ötvöző alkalmazásokat lehet fejleszteni.

A Forrester globális technológiai kutatóvállalat 2020 második felében a „Prescriptive Low-Code Vendor” kategória egyik vezető cégének sorolta az Oriana-t, elismerve a cég eredményeit az alkalmazás komponensek fejlesztésében.

Az Oriana megoldásában a ViVeSec elsősorban a workflow képességeket, a rugalmas fejleszthetőséget és a nagyvállalati környezetbe való beilleszthetőséget értékelte. A ViVeSec szoftvernek komplex workflow igénye van, alapvetően egységes üzleti logikára épül, de egyben testreszabható is, így a most megkötött stratégiai megállapodás jelentősen felgyorsítja a fejlesztést. Emellett a két cég határozott elképzelése, hogy kölcsönösen profitáljanak majd a közösen elkészített megoldás piacra viteléből, melyhez kiváló alapot nyújt az Oriana ISV modellje, melynek keretében a ViVeTech saját termékeként viheti piacra a megoldást és emellett kihasználhatja az Oriana partner ökoszisztéma előnyeit is.

Az Oriana platformját már több mint százezer felhasználó használja. A felhasználók olyan nagyvállalatok és intézmények közül kerülnek ki, mint a CITI, ING, NISZ, EMET, EON, Bosch, MVM NET, OKF, MÁV, Vodafone, NKM, Antenna Hungária vagy a Hungarocontrol.


Copyright 2021 ViVeTech Nyrt. All rights reserved.
VIVETECH ZRT.
H-1118 Budapest Szüret str. 15.
Copyright 2021 ViVeTech Zrt. All rights reserved.
VIVETECH ZRT.
1118 Budapest Szüret Straße 15.
Phone: +36 20 967 5550
Copyright 2021 ViVeTech Zrt. All rights reserved.