Tőzsdére készül a ViVeTech

2021.01.11.

A 2011 óta működő ViVeTech Zrt. 2021 második felében tervezi részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdén. Ehhez most 40 millió forint, 50 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatást nyert el a BÉT Mentoring Programjától, a BÉT és a Pénzügyminisztérium közös, kis- és középvállalatok tőzsdei megjelenését, felkészülését elősegítő pályázatán. A cég saját fejlesztésű szoftverével és ahhoz kapcsolódó új szolgáltatáscsomagjával készül belépni a nyugat-európai piacra és a tőkebevonással ezt kívánja finanszírozni. A ViVeTech tervezi továbbá, hogy csatlakozik a BÉT ELITE programjához.

Márton Miklós a ViVeTech vezérigazgatója Fotó: Andorkó Balázs

A magyar tulajdonú ViVeTech Zrt. 2011 óta aktív, tevékenysége elsősorban az IT biztonságra, azon belül többek között az információbiztonsági stratégiák kialakításával, üzletfolytonossági tervek és üzleti hatáselemzések előkészítésével, minőségbiztosítással és projekt menedzsment támogatással kapcsolatos tanácsadásra, illetve saját fejlesztésű szoftvermegoldásainak a fejlesztésére terjed ki.

A ViVeTech már több éve nyújt IT-biztonsági szolgáltatásokat magyar kritikus infrastruktúra (KI) szolgáltatóknak, és a tapasztalatokra építve olyan szoftver fejlesztését jelentette be nemrégiben, amely segíti a KI szolgáltatóknak a jogszabályoknak való megfelelést. A 100 százalékban magyar fejlesztésű ViVeSec szoftver egy teljeskörű automatizált szolgáltatás, amely lehetővé teszi az ISO27001 információbiztonsági szabvány egyszerű és költséghatékony bevezetését. Külön előnye, hogy rugalmasan alakítható a különböző országok eltérő szabályozási előírásaihoz. A szoftver támogatja az ISO27001 szabvány, valamint a BSI minőségbiztosítási szervezet által megkövetelt iparág- és országspecifikus elvárásoknak való megfelelést - beleértve az információbiztonsági irányítási rendszer bevezetését, a minősítés megszerzését, valamint a rendszer fenntartását, a minőség folyamatos kontrollját is.

A magyar piacon elért sikerek után a cég Nyugat-Európában is piacra kíván lépni új szoftverével és szolgáltatásaival, és ehhez kíván tőkét bevonni a tőzsdén keresztül.  

„A terjeszkedéshez forrásbevonásra van szükség, és ehhez a tőzsde nyújtotta transzparencia, illetve a tőzsdei cégek iránti fokozott bizalom miatt döntöttünk úgy, hogy a részvénykibocsátás útját választjuk. A Mentor Program keretében elnyert támogatás megerősített minket, hogy helyes döntést hoztunk, hiszen egy nagy lépéssel közelebb kerültünk a BÉT Xtend piachoz. Szeretném megköszönni társaságunk minden munkatársa nevében a Budapesti Értéktőzsde bizalmát.” – mondta el Márton Miklós, a ViVeTech Zrt. vezérigazgatója.

A vállalat most 40 millió forint, 50 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a BÉT Mentor Program keretén belül, amely a BÉT és a Pénzügyminisztérium közös, kis- és középvállalatok tőzsdei megjelenését, felkészülését elősegítő pályázata. Továbbá a ViVetech tervezi, hogy csatlakozik a BÉT ELITE programjához, a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló, globálisan több mint 1500 résztvevő céget jegyző képzéssorozathoz.


Copyright 2021 ViVeTech Nyrt. All rights reserved.
VIVETECH ZRT.
H-1118 Budapest Szüret str. 15.
Copyright 2021 ViVeTech Zrt. All rights reserved.
VIVETECH ZRT.
1118 Budapest Szüret Straße 15.
Phone: +36 20 967 5550
Copyright 2021 ViVeTech Zrt. All rights reserved.